Visit Lammi on nyt myös blogi

Eräs lammilainen perheenäiti päätti vuonna 2013 perustaa lammilaisille kohtauspaikan Facebookiin. Syntyi Lammilaiset-sivu. Muutamaa vuotta myöhemmin toimittaja Susanna Mattila tarjoutui avuksi, sillä sivun tykkäjämäärä oli jäänyt melko pieneksi ja toimittajana hän näki sivussa potentiaalia. Kolmessa vuodessa luku kolminkertaistui. Nyt tykkääjämäärä on jo kymmenkertaistunut lähtötilanteesta. Ja kasvaa koko ajan.

”Valitsin tietoisesti hyväntuulisen lähestymistavan julkaisuihin, ja aika pian alkoi tulla kivaa palautetta. Positiivinen tunnelma välittyi. Otin periaatteeksi myös julkaisemisen vapauden, eli yritykset saivat mainostaa omia tuotteitaan ja palvelujaan vapaasti. Nostin myös Lammin tapahtumia esille sitä mukaa kuin niistä sain itse tietoa. Pian pyysin lisää ylläpitäjiä sivustolle, ja aika pian muun muassa kirjasto tuli mukaan. Ylläpitäjistä osa haluaa pysyä anonyymeinä, ja kunnioitan tätä heidän toivettaan”, Susanna kertoo.

”Vuoden 2015 suuri pakolaismäärä aiheutti kipakkaa keskustelua sivulla, joka oli pakko viheltää poikki. Muutoin sivun rooli on ollut lähinnä tiedottaa tapahtumista ja muusta hyödyllisestä.”

Tarve keskustelulle oli kuitenkin olemassa. Lammilaiset-sivu on alusta asti ollut yhteisösivu, jossa julkaisuoikeus on ainoastaan ylläpitäjillä, moderaattoreilla ja muokkaajilla. Muiden kirjoitukset näkyvät Vierailijat-palstalla. Erilaiset puskaradio-ryhmät alkoivat yleistyä Facebookissa. Niinpä Lammilaiset-sivu perusti Lammin kuulumiset -ryhmän. Alkuun ryhmä toimi Lammi keskustelee -nimellä, mutta nimi vaihdettiin pian neutraalimmaksi koetuksi.

Helmikuussa 2021 Susanna Mattila perusti Instagramiin Visit Lammi -sivun. Tämä päätös oli seurausta keskusteluista, joissa oli mietitty miten Lammia voitaisiin markkinoida. Melkein kaikki ehdotukset kaatuivat toteuttamisen työläyteen tai rahantarpeeseen.

”Instagram-sivun perustaminen vei muutaman hetken, ja sain avukseni kolme hyvää tyyppiä. Eikä maksanut mitään.”

Nyt Visit Lammi on myös blogi, johon kuka tahansa voi tarjota kirjoitustaan julkaistavaksi. Blogeista voi keskustella Artikas-yhteisöpalvelussa. Artikaksen marketplacesta löytyy jo muutamia Visit Lammi -tuotteita, kuitukangaskassi ja taskuun taittuva polyesterikassi. Liity siis yhteisöön ja osallistu sinäkin Lammin ja lammilaisuuden tekemiseksi tunnetuksi!

Susanna Mattila
Maarit Vuoritie
Visit Lammi -tiimin ylläpitäjät

2 kommenttia

  1. Ulla Heinonen says:

    Hieno homma! Tämä on juuri sitä mitä tarvitaan

Vastaa