Sunnuntaiaamu -valokuvanäyttelyni on esillä RaamiDaameilla

Ulla Heinosen Sunnuntaiaamu dokumentoi lapsen ja isoisän suhdetta

Sunnuntaiaamuna nukutaan niin pitkään, kun nukuttaa. Silti ollaan aikaisessa aamupalalla. Aamu kuluu lehtien lukemisessa, lastenohjelmien katsomisessa ja puuhastelussa. Me kaikki odotamme, että kello tulee yksitoista. Silloin Saaga pääsee sukeltelemaan ja laskemaan vesiliukumäkeä. Vaari on käynyt Saagan kanssa uimahallissa kolme vuotta. Se on heidän juttunsa. Uimahallista Saaga menee kotiin.

Kun olen kuullut oven kolahtavan kiinni ja hissin lähtevän alaspäin, huokaisen. Ennen kuin hissi on alakerrassa, minulla on jo ikävä.

 

Mitä isovanhemman arjessa tapahtuu, kun siihen kuuluu alle kouluikäinen lapsi? Minkälaisia tunteita lapsen läsnäolo ja poissaolo herättää isovanhemmissa? Tähän herkkään ja intiimiin aiheeseen pureutuu Ulla Heinosen omakohtainen valokuvanäyttely Galleria RaamiDaameilla.

“Olen kuvannut mieheni Jukan ja pojantytär Saagan suhdetta, ja sitäkin miten itse olen mukana heidän arjessaan”, Ulla Heinonen kertoo.

“Olen aiemmin kuvannut enemmän paikkoja ja muita ihmisiä. Tämä aihe tulee omasta lähipiiristä ja on päiväkirja, ja prosessi joka jatkuu. Prosessissa kuvaan paljon ja näyttelyyn kuvista valikoituu vain pieni osa. Kuvat ovat totta, mutta eivät koko totuus”, hän jatkaa.

Ulla Heinonen on valmistunut tekstiilialan suunnittelijaksi vuonna 1990. Opintojensa jälkeen tie vei kaupalliseen suuntaan, ja hän työskenteli sisustamisen ja muotoilun parissa pitkään.

“Valokuvauksen opiskelu on ollut paluuta nuoruuteen ja taiteelliseen ilmaisuun. Valokuvatessa pääsen sellaiseen flowtilaan, missä mikään eikä kukaan pysty häiritsemään”, hän kertoo.

Ulla Heinonen opiskelee valokuvausta kolmatta vuotta LAB-ammattikorkeakoulussa Lahdessa. Valokuvanäyttelyn työt kuuluvat syventäviin metodologisiin opintoihin ja on kuvattu kurssin aikana

 

Näyttely on avoinna 2.-31.8.2021 ma-la klo 11-16

RaamiDaamit, Viipurintie 4, Hämeenlinna

Lisätietoja: Ulla Heinonen p. 040 5111 466

Vastaa