Pois heitetyt – valokuvia jätteidenkäsittelyalueelta

 

Suomessa kertyi yhdyskuntajätettä vuonna 2019 yli kolme miljoonaa tonnia. Yhdyskuntajätteeksi katsotaan asumisessa syntyvien jätteiden lisäksi niihin rinnastettavat kaupan, teollisuuden ja palveluiden jätteet. Vuonna 2019 yhdyskuntajätemäärä oli 565 kilogrammaa per henkilö – määrä kasvoi 15 kiloa edellisvuodesta.

Suomalainen heittää vuodessa 14 kiloa muovia roskiin ja vaihtaa patjan seitsemän vuoden välein. Pesukoneen käyttöikä on 5-7- vuotta ja polkupyörän 4-5 vuotta. Metallijätettä syntyy 30 kiloa ja lasijätettä 15 kiloa per henkilö. Suomalaiset heittävät 18 kiloa vaatteita pois vuodessa. Kaikki tekstiilijäte poltetaan.

Valokuvasin jätteidenkäsittelyalueella opiskeluprojektiani journalistisen valokuvan kurssilla. Kurssin teemana oli luonto ja opettajana valokuvaaja, Vuoden nuori taiteilija 2020 Aapo Huhta.

Harkitsen kuvaamisen jatkamista ja mahdollista näyttelyä teemasta. Olisinkin todella iloinen, jos kertoisit herättävätkö kuvat ajatuksia tai tunteita sinussa.

 

 

 

 

 

Vastaa