Tervetuloa naivismin iloiseen ja värikkääseen maailmaan

Tervetuloa mukaan matkalle naivismin iloiseen ja värikkääseen maailmaan. Maailmamme on Iittalan vanhalla puukoululla, Iittala Villagessa.

Huhtikuun aikana olemme purkaneet talvinäyttelyn, pakanneet teokset ja kuljettaneet ne takaisin omistajilleen. Kun talo on saatu melkein tyhjäksi, olemme rakentaneet, maalanneet ja paklanneet seiniä. Parhaita hetkiä on ollut, kun viisikymmentä taiteilijaa on tuonut teoksiaan kesän näyttelyyn. Se on aina jännittävää ja innostavaa, kun noin 800 teosta kuoritaan paketeistaan. Meidän keväinen joulu.

Tällä hetkellä olemme vuoden  innostavimmassa vaiheessa, kun odotamme, että ovet naivistisen taiteen kesänäyttelyymme avautuvat 29.5.2021 klo 10. Sitten olemmekin avoinna joka päivä klo 10-19 aina 29.8.2021 asti. Näyttelyn nimi on Yksissä tuumin ja sen on kuratoinut Veikko Halmetoja.

 

Meillä Iittalassa kuratointi tarkoittaa sitä, että kuraattori luo näyttelyn sisällön. Tämä on nyt Veikon ensimmäinen vuosi Iittalassa. Edellisvuoden syksystä lähtien hän on tutustunut viiteenkymmeneen edellisvuoden taiteilijaan ja noin 30 uuteen hakijaan sekä valinnut 50 taiteilijaa kesän 2021 näyttelyyn. Kymmenen näistä taiteilijoista esittäytyy Iittalassa ensimmäistä kertaa. Taiteilijavalintojen lisäksi kuraattorin tehtävä on suunnitella ja toteuttaa näyttelykokonaisuus sekä kirjoittaa näyttelystä ja taiteilijoista esittelyt.

Taulujen ripustaminen seinille ja veistosten asettelu alustoilleen on nyt tehty. Tiimillämme on vielä viimeistelyurakka jäljellä. Se alkaa maanataina.

 

Ulla Heinonen

 

 

Vastaa