Taistelua tekstiilijätevuoria vastaan

Artikas-yhteisö täydentyy koko ajan uusilla mielenkiintoisilla tekijöillä. Viimeisimmäksi olemme saaneet joukkoomme hämeenlinnalaisen Bohemian Insanityn. Bohemian Insanity on yritys, joka valmistaa kierrätysmateriaaleista laukkuja, huppareita ja muita tuotteita. Yrittäjä Heli Kuula kertoo:

”Opiskelin vaatetusalan artesaaniksi parikymppisenä. Päädyin alalle ikäänkuin vahingossa. Nimittäin laitoin yhteishakulomakkeeseen viidenneksi vaihtoehdoksi Wetterhoffin ihan huumorimielellä ja tulinkin valituksi. Se osoittautui sitten oikeaksi valinnaksi. Intohimo käsillä tekemiseen, luomiseen ja suunnittelemiseen syttyi heti.”

Madame Linda on yksi Bohemian Insanityn uniikeista laukuista.

Valmistumisen jälkeen Heli teki pätkätöitä siellä täällä. Käsityöalan unelmiaan hän alkoi toteuttaa osuuskunnan kautta. Vuonna 2015 edessä oli lähtö uudestaan opiskelemaan, tällä kertaa suutariksi. Kengät osoittautuivat vielä innostavammaksi alaksi kuin vaatetus aikoinaan. Suutarikoulun jälkeen hän jatkoi vielä jalkinemuotoilijaksi ammattikorkeakoulussa. Tavoitteena on saada jalkineet mukaan yrityksen valikoimaan lähitulevaisuudessa.

Kumpi vetoaa sinuun enemmän, Rööhö vai Mörgäm (seuraavassa kuvassa)?

”Yrittäjyys oli oikeastaan ainoa vaihtoehto työuran suhteen, sillä palkkatyössä en pääsisi mitenkään toteuttamaan itseäni ja tekemään juuri sitä missä olen omimmillani”, sanoo Heli Kuula.

”Erityisesti kierrätysmateriaalien käyttö, eettisyys ja ekologisuus ovat tärkeässä roolissa työssäni. Kuten jälkikasvuni totesi, äitee taistelee tekstiilijätevuoria vastaan siirtämällä ne työhuoneeseensa. Vaatteissa ja laukuissa käytän ainoastaan kierrätettyjä materiaaleja ja jokaisella tuotteella on tarinansa.”

Tutustu Bohemian Insanityn tuotteisiin ja tarinoihin Artikas Marketplacella. Sieltä löytyy jo Madame Margaret, joka oli ennen muinoin jakku. Linkkiä klikkaamalla pääset lukemaan Margaretin koko tarinan. Ja ehkäpä Madame Margaret muuttaakin juuri sinun kotiisi.

Sininen ja mustavalkoinen silppukolttu ovat myös Bohemian Insanityn tuotteita.

Vastaa