Naivistit Iittalassa -säätiö Artikas-yhteisön jäsenenä

Naivistit Iittalassa- säätiön kesänäyttely on naivistisen taiteen suurkatselmus Suomessa ja jo yli 30-vuotinen instituutio. Säätiöllä on paljon seuraajia sosiaalisessa mediassa. Nyt säätiö on lähtenyt mukaan Artikas.org digitaaliseen yhteisöön. Artikas.org on Naivistit Iittalassa -säätiölle yksi uusi kanava tuoda säätiön toimintaa näkyville. “Artikaksesta rakentuu kohtauspaikka taiteilijoille, näyttelyvieraille ja naivistisen taiteen seuraajille”, sanoo säätiön asiamies Ulla Heinonen.

Artikas mahdollistaa yleisön osallistamisen uudella tavalla. Näyttelyvieraathan yleensä näkevät vain valmiin tuotteen eli taidenäyttelyn. Naivistit Iittalassa -säätiön Artikas-blogissa yleisöllä on mahdollisuus seurata näyttelyn konkreettista rakentamista.

“Tästä syystä olemme mukana Artikas-yhteisössä blogilla, jossa näytämme yleisölle sen, mitä kesänäyttelyn taustalla tapahtuu”, Heinonen sanoo.

Kurkistuksia kulissien taakse

Kurkistus kulissien taakse on elämys jo sinänsä. Moni yllättyy siitä, kuinka monta työvaihetta näyttelyn rakentaminen edellyttää. Valitaan taiteilijat, maalaukset, maalataan seiniä, rakennetaan veistoksille tiloja sen lisäksi, että naputellaan nauloja seiniin ja ripustetaan niihin tauluja.

Blogissa säätiön kirjoittajat myös avaavat naivismin käsitettä, sen olemusta nykytaiteen kentässä ja ilmenemistä taiteilijoiden työssä. Blogi on myös kanava, jossa esitellä näyttelyn taiteilijoita. Naivistiset taiteilijat ovat itseoppineita ja jokainen heistä on kulkenut oman tiensä taiteilijaksi. Blogissa kerrotaan heidän tarinoitaan.

Naivistiset tuotteet kaikkien saatavilla

Naivistit Iittalassa -säätiölle Artikas on myös kauppapaikka. Naivistisen taiteen innoittamat tuotteet ja säätiön tuottamat työpajat ja muut palvelut löytyvät Artikas Marketplacesta. Naivistisia tuotteita kehitetään vähitellen, tuotteisiin sopivista maalauksista, grafiikantöistä ja veistoksista. Ne ovat myynnissä Aula shopissa Iittalan vanhalla puukoululla aina kun näyttely on avoinna. Artikas Marketplace mahdollistaa laajemman jakelun ja sillä pyritään tavoittamaan nekin ostajat, jotka eivät käy näyttelyssä. Lisäksi tuotteet ovat saatavilla Artikas Marketplacestä myös näyttelyaikojen ulkopuolella.

“Naivistit Iittalassa -säätiö ei ole perustanut omaa verkkokauppaa tuotteilleen, koska verkkokauppa on iso ja aikaa vievä investointi ja siksi riski. Artikas Marketplacessä voimme pitää tuotteitamme myynnissä ympäri vuoden ilman riskiä ja ilman aikaa vievää verkkokaupan ylläpitoa. Voimme myös testata, minkälaisille tuotteille on kysyntää. Jos tuote menestyy hyvin Artikas Marketplacessä, voidaan se ottaa myyntiin myös Aula shoppiin”, Heinonen selvittää.

Kuva vuoden 2020 taiteilijatapaamisesta, ajalta ennen koronaa. Kuva: Susanna Mattila

Hyvänmielen työpajoa Häme Experience -elämyksinä

Artikas Marketplacen elämyskategoriassa Naivistit Iittalassa -säätiö myy työpajojaan. Lähinnä talviaikana toteutettava työpajat ovat helposti ostettavissa Artikas Marketplacestä. Olipa asiakas yksityinen ihminen tai yritys, hänen ei tarvitse soitella monia puheluita, vaan ostamalla paikan työpajaan hän on samalla ilmoittautunut mukaan. Maksu ja ilmoittautuminen on hoidettu, ja osallistujan tehtävänä on ilmaantua sovittuna aikana työpajaan.

“Työpajat ovat meidän tapamme tuoda lisää toimintaa hiljaiseen talvikauteen. Työpajat järjestetään inspiroivassa näyttely-ympäristössä, joka houkuttelee osallistujat löytämään itsestään sisäisen taiteilijan. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, vain halu rentoutua hetki uudenlaisen tekemisen äärellä”, Ulla Heinonen kuvailee.

Artikas Marketplace mahdollistaa kurssien ja työpajojen myymiseen ja hallinnoinnin helposti ja riskittömästi. Asiakkaalle työpajaelämyksen ostaminen on helppoa ja turvallista. Rahaa liikutellaan vasta, kun kurssi varmasti toteutuu.

“Blogissa kerromme myös työpajojen sisällöistä tarkemmin. Blogi on hyvä paikka myös esitellä naivistisia tuotteita”, sanoo Ulla Heinonen.

Naivistit Iittalassa -säätiö uskoo, että digitaalinen yhteisö on oiva paikka löytää uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. “Artikas on meille verkostoitumista”, vahvistaa Heinonen.

Yhdessä ylöspäin, Petra Heikkilä, 2021.

Vastaa