Visit Lammi on kahden free lancerin yhteisponnistus

Lammilla on reilut 10 vuotta mietitty, miten markkinoida pitäjää asuinpaikkana ja retkikohteena osana Hämeenlinnaa. Pitäjässä on koettu raju rakennemuutos, kun entinen laitosten Lammi menetti kaikki laitoksensa yksi kerrallaan ja valtiokin veti palvelunsa maakuntakeskuksiin. Samaan aikaan kunta liitettiin osaksi Hämeenlinnan kaupunkia.

”Se mitä täältä ei ole kadonnut, on upea hämäläinen luonto ja maisemat, joissa on hyvä retkeillä ja maadoittua kiireisen työpäivän jälkeen”, sanoo Visit Lammi -yhteisön ylläpitäjäkaksikosta toinen, graafikko Maarit Vuoritie.

Maarit retkeilee lähialueilla puolisonsa kanssa, ja tuntee monta upeaa kohdetta ihan läheltä. Koko ajan löytyy lisää hienoja käyntikohteita, kuten viime talvena Pannulähde Jahkolassa ja Kello-lähde Hämeenkosken puolella.

”Yksi ihan ehdottomista lempparipaikoistani on Lammin biologisen aseman luontopolku, jonka laavulla on mukava keittää kahvit ja vähän evästellä. Luontopolun tuntumassa on myös tiedepolku, jossa voi kokeilla biologien ja limnologien työvälineitä”, hän kertoo.

Näitä retkivinkkejä Maarit jakaa Visit Lammin Instagramissa, jossa julkaistaan matkailuvinkkejä ja kerrotaan Lammista asukkaan näkökulmasta. Visit Lammi on Maaritin ja toisen lammilaisen viestintäalan ammattilaisen Susanna Mattilan vapaa-ajan puuha ja yhteisponnistus Lammin markkinoimiseksi, mutta myös toivottavasti liiketoimintaa tulevaisuudessa. Visit Lammi toteutti kolmen sivun Lammi-esitteen kulttuuri- ja matkailulehti Kulttuurikiikariin, lammilaisten yhteistyökumppaneiden avulla. Vastaavia projekteja toteutetaan kenelle vaan, jolla on tarve tarinallisille esitteille tai muille viestinnän alan palveluille.

”Olemme tehneet yhteisiä projekteja jo jonkin verran, ja meillä yhteistyö sujuu. Ideoita on vaikka minkälaisia, mutta katsotaan nyt mitkä kaikki toteutuvat”, Maarit sanoo.

Tällä hetkellä Artikas Marketplacella on kaksi Visit Lammin logolla varustettua kassimallia myynnissä, polyesterinen pienempi kassi ja toinen hieman isompi kuitukangaskassi. Uusia tuotteita on suunnitteilla ja Instagram-tiliä päivitetään jatkuvasti.

Visit Lammin alkujuuret ovat Lammilaiset -sivussa, joka on perustettu Facebookiin helmikuussa 2013.  Sen alkuperäinen perustaja vetäytyi vetovastuusta, ja Susanna Mattila jatkoi sivuston kehittämistä. Tykkääjiä on lähemmäs parituhatta, ja lisäksi sivulla on keskustelupalsta Lammin kuulumiset. Päävetäjien, Maaritin ja Susannan lisäksi sivustoilla on muitakin vapaaehtoisia ylläpitäjiä, joiden postaukset elävöittävät sosiaalisen median tilejä ja kertovat Lammista uusille ja tuleville lammilaisille, ja muistuttavat pitäjässä jo asuvia asuinpaikan hienoista puolista.

Nyt Lammilaiset ja VisitLammi ovat saaneet oman blogin Artikas-yhteisöalustalle. Blogissa julkaistaan myös muiden kuin ylläpitäjien kirjoituksia. Blogikirjoituksia voi tarjota Visit Lammi -työryhmälle. Lähetä viesti osoitteeseen visitlammi @ gmail.com, ja kysy lisää.

”Meihin saa yhteyden sosiaalisen median tilien kautta, ja otamme mielellämme retki- ja käyntikohdevinkkejä vastaan. Jos tarvitset ammatillista apua viestinnässä, kannattaa laittaa meille sähköpostia”, kehottaa Maarit Vuoritie.

Kuva: Maarit Vuoritie retkeilee ahkerasti Lammilla ja lähiympäristössä, mutta aina kun mahdollista myös Lapin jylhissä maisemissa. 

Vastaa