Mielikuvitus ja ilo itseoppineen taiteilijan moottoreina

Yksi Artikas-perheen uusista jäsenistä on Raxu Helminen. Hän on itseoppinut kuvataiteilija, jonka mottona on: Taidetta elämän ilosta – elämän iloa taiteesta! Hän sanookin olevansa parantumaton optimisti, joka ei edes halua parantua.

”Maailmassa on krooninen ilopula!” hän huudahtaa.

Raxu Helminen.

Helminen tekee akvarellien lisäksi pastellitöitä sekä käyttää taiteessaan encaustik- , monoprint- ja linopiirrostekniikoita. Uusiin tekniikoihin tutustumisen ja oman osaamisen syventämisen Helminen on valinnut tarkoituksella voidakseen ilmaista itseään entistä vapaammin ja monipuolisemmin.

Hän on maalannut akvarelleja myös synteettiselle paperille (Yupo), kun yleensä akvarellit maalataan sataprosenttisesta puuvillasta tehdylle paperille. Artikas Marketplacella myynnissä olevista teoksista esimerkiksi Myrskyn jälkeen on maalattu tälle synteettiselle taidepaperille, joka on 100% kierrätettävää polypropyleenia.

”Akvarellin maalaaminen Yupolle on vielä vaikeammin kontrolloitavissa kuin perinteiselle akvarellipaperille. Vesi ei imeydy, vaan on odotettava että vesi haihtuu ja pigmentit laskeutuvat paikoilleen – tässä vaiheessa tapahtuu usein yllätyksiä, sillä vedellä ja pigmenteillä on oma tahto. Yupolle voidaan myös maalata vain tietyt alueet, ja veden haihduttua pestään muodot näkyviin,” Helminen selvittää.

”Myrskyn jälkeen -teos on tehty juuri näin – vesi ja värit ohjasivat prosessia, josta lähes meditatiivisen prosessin kautta syntyi tämä teos.”

Raxu Helminen kertoo olevansa synnynnäinen mielikuvittelija ja pitää mielikuvitusta ehtymättömänä luovuuden lähteenä. ”Kyse on omasta ilmaisusta jonka jatkuva kehittäminen on kiehtovaa. Taiteessa kyse ei ole siitä mitä itse saa, vaan mitä haluaa itsestään antaa.”

Tutustu Raxu Helmisen profiiliin ja taiteeseen Artikas Marketplacella.

Myrskyn jälkeen, Raxu Helminen. Akvarelli polypropyleeni-taidepaperille.

 

Vastaa