Miten aloitan Artikas-kauppiaana?

Miten voin myydä tuotteitani tai palvelujani Artikas-kaupassa? Tästä löydät ohjeet kuvien kera.

Ensin mene osoitteeseen marketplace.artikas.org. Voit klikata Artikas.org-sivun ylävalikosta kohdasta Marketplace tai alareunassa olevaa Marketplace-linkkiä. Marketplacella tuotteiden myyminen edellyttää kirjautumista palveluun, joka tapahtuu helposti ja on ilmaista.

 • Ensimmäisen kerran kirjautuessasi klikkaa kohtaa Liity. Kts. Kuva 1, kohta 1.
 • Tuotteen lisääminen kauppaan tapahtuu kohdasta Lisää uusi ilmoitus, kohta 2 kuvassa 1.
 • Huomaa, että lisätessäsi tuotetta on tärkeää valita oikea myyntikategoria. Löydät ne kohdasta 3. kuvassa 1.
Kuva 1.

Kun olet klikannut lisää uusi tuote, valitset myyntikategorian. Huomaa, että kategorioilla on myös alakategorioita. Valitse sopivin. Esimerkiksi kassit ja laukut lisätään Vaatteet ja asusteet -kategorian alakategoriaan Laukut. (Kuva 2.)

Seuraavaksi valitset myytkö tavaraa vai palvelua tai elämyksen (työpajoja tarjolla, kuva 3.)

Kuva 2. 

 

Kuva 3.

Seuraavaksi

 • kirjoita ilmoituksellesi napakka otsikko (kuva 4). Kerro, mitä olet myymässä. Esimerkiksi Taidemaski.
 • Merkitse hinta ja valitse yksikön tilalle metri tai kappale. Huom! Minimiveloitus 10 €. Saat merkitsemästäsi hinnasta sen summan, mikä jää jäljelle Artikas-välityspalkkion ja maksunvälittäjän palvelumaksun vähentämisen jälkeen. Jos olet yksityishenkilö, maksat tästä summasta verot ja muut lakisääteiset velvoitteet.
 • Rastita mahdollinen toimitustapa: postitus vai nouto, vai molemmat.
 • Tarkempi kuvaus -kohdassa voit kertoa tuotteestasi tarkemmin. Voit katsoa mallia aiemmin tehdyistä myynti-ilmoituksista.
Kuva 4.

Seuraavaksi merkitset (kuva 5):

 • montako tuotetta tai tuotepakettia on myynnissä
 • mikä on tuotteittesi toimitusaika.
 • Sijainti tulee kirjautuessasi antamasi osoitteen mukaan. Tässä voit vaihtaa sijaintitietoja, jos se on tarpeen.
 • Lopuksi lisää kuvia tuotteistasi tai palvelustasi. Käytä laadukkaita kuvia, joissa ei ole häiritseviä taustoja tai varjoja.

Lopuksi tallenna ilmoitus.

Kuva 5.

Onneksi olkoon! Tuotteesi tai palvelusi on myynnissä Artkas Marketplacellä! Nyt voit aloittaa tuotteesi markkinoinnin yhdessä Artikas-tiimin kanssa. Myyntitiimimme nostaa Marketplacen tuotteita esiin entiseen malliin.

Huomaa, että minimihinta tuotteelle tai palvelulle on 10 €. Suosittelemme paketoimaan tuotteita useamman tuotteen paketeiksi, sillä toistaiseksi Artikas.orgin Marketplacestä ostaminen tapahtuu tuote kerrallaan.

Kauppapaikka on ilmainen, mutta muista, että perimme myydyistä tuotteista 20 prosentin myyntikomission, joka kattaa myös Artikas-markkinoinnin. Suosittelemme, että teet itsellesi profiilin Artikas-sivustolle ja halutessasi saat käyttöösi blogialustan. Näistä lisää myöhemmin.

Kiitos että olet mukana Artikas.orgin kehittämistyössä! Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kokemuksiasi myynnistä.

Jos tulee kysyttävää, palvelemme sinua osoitteessa asiakaspalvelu @ artikas.fi.

Vastaa